Overbeharing en behandelingen van overbeharing

Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, hebben last van overbeharing. Er zijn twee soorten te onderscheiden van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Hypertrichose is overmatige haargroei op plekken waar al van nature enige haargroei is. Zo kunnen er fijne haartjes verschijnen in het gezicht bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Het haar op armen en benen kan langer en dikker worden en de haartjes kunnen in aantal toenemen. Hypertrichose ontstaat in de pubertijd en komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor.

Hirsutisme is een overbeharing welke bij vrouwen voorkomt en dan meestal op plaatsen waar alleen mannen haren ontwikkelen. Normaal gesproken heeft elke vrouw ‘donshaar’ op bijna geheel haar lichaam maar bij Hirsutisme verschijnt er veel en donker haar op plaatsen zoals de bovenlip, wangen, kin, hals, borst, buik en liesstreek. Heeft u ongewenste haargroei dan zijn er verschillende manieren om hiervan af te komen. In mijn salon Zensitiv kan ik u helpen door epileren of door het gebruik van hars.

Epileren

Bij het epileren van de overtollige haartjes gebruik ik een automatische pincet die de haartjes een voor een verwijderd. Hierbij bepaal ik welke haartjes er verwijderd meoten worden, reinig de huid met een speciale alcohol en ga vervolgens te werk. Door het gebruik van een automatische pincet zult u er bijna niets van voelen. Op die manier kan ik uw bovenlip, kin of hals voor een bepaalde periode ‘haarvrij’ maken. Over het algemeen blijven op die manier de haartjes gemiddeld zes weken weg maar dit kan bij elk persoon weer anders zijn.

Harsen

Door het harsen van bepaalde gebieden verdwijnen de haren rigoreuzer en dit is vooral geschikt voor grotere gebieden. In mijn salon Zensitiv kunt u ook terecht voor het harsen van overtollige haargroei. Hierbij moet u denken aan haargroei op de bovenlip, kin, wangen maar ook benen, armen of bikinilijn. Voor de behandelingen met hars gebruik ik de producten van Clean + Easy. Dit bedrijf is al jaren bekend onder de schoonheidsspecialisten en hun producten zijn bijzonder effectief.

Clean and Easy

Voordat ik de hars aanbreng behandel ik de huid eerst met een speciale alcohol en vervolgens met de pre-cleanser van Clean + Easy. Daarna breng ik de hars met een speciale roller aan en druk er vervolgens een papieren strip op. Deze druk ik zachtjes aan en vervolgens verwijder ik hem met een snelle ruk tegen de haargroei in waardoor de haartjes, de haarwortel en de haarschacht worden verwijderd. De nabehandeling wordt gedaan met een verkoelende en verzachtende gel van Clean + Easy. De haartjes blijven hierdoor vier tot zes weken weg, maar dit is ook bij ieder persoon weer verschillend. Deze manier van ontharen is niet geheel pijnloos.